Byggföretagen snor klimatexpert från Regeringskansliet

Emma Bonnevier blir ny klimatpolitisk expert på branschorganisationen Byggföretagen.

Emma Bonnevier har senast jobbat två år som departementssekreterare på Regeringskansliet. Där har hon haft ett fokus på det klimatpolitiska ramverket, men också den gröna omställningen – både lokalt och regionalt. Innan dess var hon sex år på SKR som sakkunnig.

I ett pressmeddelande svarar hon på frågan om vilka delar av branschens klimatarbete som är bra:

– Under klimattoppmötet Cop26 i Glasgow visade det svenska näringslivet, och flera av Byggföretagens medlemmar, upp innovationer och en investeringsvilja som är avgörande för att nå Sveriges klimatmål.

Tror på fossilfritt

Samtidigt poängterar Bonnevier att industrin står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp.

– Det innebär ett ansvar för många företag i flera branscher att sätta upp egna klimatmål och implementera dem i verksamheten. Bygg- och anläggningssektorns färdplan för fossilfri konkurrenskraft är ett viktigt steg framåt, säger hon.

Forrige artikel Jakob Lagercrantz har avlidit Jakob Lagercrantz har avlidit Næste artikel Nu får du bestämma vad Ardalan Shekarabi ska prata om Nu får du bestämma vad Ardalan Shekarabi ska prata om
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.