De blir experter i Pehrsons nya råd

Arbetsmarknads- och integrationsministern har inrättat ett nytt arbetsmarknadspolitiskt råd. Tillsammans med nio experter ska han utbyta kunskap och idéer om arbetsmarknadens utmaningar.

På grund av det rådande ekonomiska läget och den pågående lågkonjunkturen har arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) inrättat ett arbetsmarknadspolitiskt råd. Rådet är en expertgrupp som ska använda sina kunskaper och erfarenheter för att ge inspel till ministern.

Rådet kommer att träffas två till tre gånger per år och kommer att bidra med synpunkter och idéer. Lågkonjunkturens påverkan på arbetsmarknaden och hur strukturella problem, såsom långtidsarbetslöshet, kan komma att förvärras av det ekonomiska läget är två av de frågor som kommer att behandlas.

Forrige artikel Gd skulle sluta – får förlängt Gd skulle sluta – får förlängt Næste artikel Skoopis ordförande har blivit omvald
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.