Gd skulle sluta – får förlängt

Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson skulle sluta i maj. Nu förlänger regeringen hans uppdrag.

Thomas Persson har varit generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan sedan 2014. När hans förordnande gick ut den 31 maj var planen att han skulle lämna myndigheten.

– Den sista maj har jag jobbat nio år på Myndigheten för yrkeshögskolan. Jag hade en diskussion redan med förra regeringen om eventuell fortsättning och det var jag inte intresserad av, sade han till Altinget i februari. 

– Nio år är lång tid på den här typen av uppdrag, jag är nöjd. 

Stannar lite längre

Men än är inte någon ersättare på plats för Thomas Persson. I veckan beslutade därför regeringen att förlänga hans förordnande som generaldirektör till och med oktober 2023, i avvaktan på att en ny chef för myndigheten rekryteras.

{{toplink}}

Forrige artikel Anders Printz kommer att stötta TCO Næste artikel De blir experter i Pehrsons nya råd
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.