Förra Af-chefen ny delägare i fas 3-bolag

ARBETSLIV. Arbetsförmedlingens förra chef Angeles Bermudez-Svankvist har köpt in sig i ett företag som ordnar kritiserad fas 3-sysselsättning, skriver Helsingborgs Dagblad.

Angeles Bermudez-Svankvist är ny delägare i Öresundsbemanning AB med huvudkontor i Åstorp. Enligt Helsingborgs Dagblad är bolagets huvuduppgift att ordna sysselsättning åt långtidsarbetslösa, och har fått kritik från deltagarna. De har bland annat sysselsatts med att sortera godis.

Bermudez-Svankvist tvingades sluta på Arbetsförmedlingen i augusti förra året när hon inte längre hade styrelsens förtroende. Till och med augusti i år har hon avlönats som generaldirektör med placering i Regeringskansliet.

Enligt Andreas Malmqvist, styrelseledamot i Öresundsbemanning, gick hon in som delägare efter att hon slutat på Regeringskansliet.

– Vi vill alltid knyta kunskap till bolaget, hon är en väldigt stor tillgång och är en väldigt stor kunskapsbank för oss, säger Andreas Malmqvist till Helsingborgs Dagblad.

Forrige artikel Bemanningsföretag tar sällan jobb från inlasade Næste artikel Rut-företag ratar kollektivavtal
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.