Mätning: L åker ur EU-parlamentet

OPINION. Liberalerna riskerar att åka ur EU-parlamentet. I Demoskops senaste mätning får partiet bara 3,3 procent. Även FI hamnar under 4-procentsspärren.

Det går knackigt för Liberalerna i opinionen. I en mätning från Demoskop får partiet bara 3,3 procent av rösterna. En riktig käftsmäll för partiet som är de största EU-vännerna i Sveriges riksdag. 

– Nu har inte EU-valrörelsen börjat riktigt. Vi brukar vara lite bättre i EU-valet, vi har en bra kandidat och väldigt tydlig politik. Så jag gissar att det kommer att gå mycket bättre än så här i valet, säger Christer Nylander (L), gruppledare i riksdagen till Expressen. 

– En stor del är läget på hemmaplan, där regeringssamarbetet fått partiet att blöda väljare, inte minst till Moderaterna. Men samtidigt står partiet utan någon välkänt toppnamn den här gången. Avståndet till spärrgränsen är inte större än att den är inom räckhåll. Men mätningen visar att läget är kritiskt för Liberalerna, säger Peter Santesson chef för opinonsanslys på Demoskop.

Login