Regeringen tyst om vattenplaner

VATTENFÖRVALTNING. Vid årsskiftet ska de nya åtgärdsprogrammen för vattenförvaltningen vara klubbade och klara. Men klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) kan ännu inte säga när regeringen tänker sätta ner foten.

De nya åtgärdsprogrammen för de kommande sex årens vattenförvaltning ska träda i kraft vid årsskiftet. Men förslagen från vattenmyndigheterna på nya åtgärdsprogram har inte tagits väl emot från alla parter och frågan flyttades i våras upp på regeringsnivå, efter begäran från flera remissinstanser.

Än så länge har det dock varit knäpptyst från miljö- och energidepartementet och Vattenmyndigheterna skriver i sitt senaste nyhetsbrev att "det är naturligtvis en process vi följer med spänning".

Klimat- och miljöminister Åsa Romson vill inte ge någon fingervisning om hur regeringens arbete fortskrider.

- Vi har ingen tidsplan som jag kan ge just nu. Vi tittar över arbetet och beredning pågår i regeringskansliet, som det så vackert heter, säger hon till Altinget.

Forrige artikel GMO-förslag röstades ned Næste artikel Regeringen tar inga råd om styrning av Vattenfall
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.