Nilsson (S): “Det kommer krävas ett stöd som gör att det byggs“

Tidigare landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) tar över bostadsfrågorna när Socialdemokraterna går i opposition. Hon menar att det behövs en stimulans för att hålla uppe byggandet när ekonomin viker ner och öppnar för att göra om investeringsstödet för att fler partier ska ställa sig bakom det. 

Jennie Nilsson (S) blev riksdagsledamot första gången 2006. Sedan dess har hon bland annat suttit i finansutskottet, näringsutskottet och varit minister i Stefan Löfvens regering. Nu tar hon över bostadsfrågorna som ledamot i civilutskottet med ansvar för partiets bostadspolitik. 

– Jag har jobbat med framförallt näringspolitik, men också med landsbygdspolitik i rollen som landsbygdsminister. De områdena har båda bäringar på bostadspolitiken. Så jag känner att jag har ganska bra kunskaper med mig in i de här frågorna, säger Jennie Nilsson till Altinget. 

En dryg vecka in i uppdraget tycker hon dock att det är för tidigt att redogöra för alltför många sakpolitiska detaljer och prioriteringar. Men med en vikande konjunktur och risk för kraftig inbromsning i byggandet ser hon att det kommer att krävas åtgärder för att hålla uppe byggandet.

Login