Klimatevent med ministern ställdes in av säkerhetsskäl

Fossilfritt Sveriges event där klimat- och miljöministern skulle delta fick ställas in med kort varsel på onsdagen. ”Romina Pourmokhtaris stab ställde in av säkerhetsskäl”, säger Jenina Dahlberg, pressansvarig på Fossilfritt Sverige.

På onsdageftermiddagen skulle klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) delta vid ett event i Fossilfritt Sveriges lokaler i centrala Stockholm. Där skulle ministern dels ta emot cementbranschens uppdaterade färdplan för nettonollutsläpp till år 2030, dels delta i ett samtal om klimatpolitik och cementbranschens uppsatta klimatmål tillsammans med Fossilfritt Sverige-samordnaren Svante Axelsson och Heidelberg Materials vd Karin Comstedt Webb.

Men Fossilfritt Sverige tvingades ställa in arrangemanget med kort varsel samma dag.

– Romina Pourmokhtaris stab ställde in av säkerhetsskäl. Mer än så kan jag inte gå ut med, säger Fossilfritt Sveriges pressansvariga Jenina Dahlberg till Altinget. {{toplink}}

Det som ställdes in var den publika delen, överlämningen av färdplanen till ministern genomfördes, men utan åhörare och utan journalister närvarande.

– Det som blev inställt var den delen som var öppen för allmänheten. Vi får se om vi kan göra något för press och bransch senare, säger Jenina Dahlberg.

Altinget har kontaktat klimat- och miljöministerns pressavdelning, men inte fått något svar.

Kristersson: Kopplat till Extinction Rebellion

Uppdatering: På onsdagskvällen skriver statsminister Ulf Kristersson (M) på Instagram att orsaken till att arrangemanget på Fossilfritt Sverige ställdes in var kopplat till gruppen Extinction Rebellion. Han anklagar gruppen för att försöka ”sabotera de demokratiska politiska processerna i Sverige.”

”De här grupperna låtsas bry sig om klimatet, men förstör möjligheterna till ett konstruktivt samtal om klimatpolitiken. Det är riktigt, riktigt illa”, skriver Kristersson som själv blev avbruten av klimataktivister som skrek vid ett öppet möte tillsammans med finansminister Elisabeth Svantesson (M) i Malmö förra veckan. Aktivisterna fördes sedan bort av polisen

Forrige artikel Utredning vill skrota riksintressen och stärka nationell styrning Utredning vill skrota riksintressen och stärka nationell styrning Næste artikel String-samarbete ger inte upp om dubbelspår Oslo-Göteborg: Bredare analys behövs String-samarbete ger inte upp om dubbelspår Oslo-Göteborg: Bredare analys behövs