Samordnare hoppar av – blir vd för HSB Stockholm

Eva Nordström lämnar uppdraget som samordnare för samhällsbyggande i norr. I stället blir hon ny vd för HSB Stockholm.

HSB Stockholms vd Anders Svensson kliver av innan sommaren. Eva Nordström, tidigare bland annat vd för SKB, tar över posten i maj.

Närmast kommer hon från uppdraget som samordnare för samhällsbyggande i Norrbotten och Västerbotten. Hon fick rollen i somras av den dåvarande S-regeringen och det var tänkt att hon skulle redovisa uppdraget löpande till och med slutet av 2024. Nu lämnar hon i förtid.

Förra året presenterade hon även den statliga utredningen om startlån för förstagångsköpare, i rollen som dess särskilda utredare.

Jenny Hjalmarsson, styrelseordförande för HSB Stockholm, är nöjd med värvningen.

– Hon kommer att bidra med en stark personlighet, ett lyhört ledarskap och en aktad kompetens i bostads- och fastighetsfrågor, säger Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

”Känns som att komma hem”

Eva Nordström återvänder därmed till koncernen. Mellan 2007 och 2009 var hon vd för HSB Riksförbund och ansvarade då ”för att samordna och arbeta fram hållbara strategier, visioner och mål för hela HSB”, enligt hennes Linkedin.

– HSB ligger mig varmt om hjärtat, det känns som att komma hem. Jag får en fantastisk möjlighet att leda den största regionföreningen in i ett nytt århundrade, säger hon.

– Det är en utmanande tid med ett fallande bostadsbyggande och en osäker bostadsmarknad. Men det skapar också möjligheter för att tillsammans med styrelse, förtroendevalda och medarbetare sätta en ny kurs.

Forrige artikel Swecos vd föreslås ta plats i Castellum-styrelsen Næste artikel Tunt med politiker i digitaliseringstoppen