Bucht lovar djurskyddslag nästa år

DJURSKYDD. År 2016 är det slutligen dags för en ny djurskyddslag att se dagens ljus, enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Djurskyddsutredningen (SOU 2011:75) har legat till sig länge och väl, först under förra landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) sedan under nuvarande landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S).

Sven-Erik Bucht har utlovat en proposition under våren 2016. Ett löfte som riksdagsledamot Åsa Coenraads vill veta om det fortfarande gäller. Hon undrar i en skriftlig fråga om en proposition kommer att lämnas till riksdagen.

Sven-Erik Bucht skriver i sitt svar att han är glad över att kunna svara ja på frågan, inte minst eftersom han har ett personligt engagemang i djurskyddsfrågorna, och att regeringen har en ambition om en djurskyddsproposition under 2016.

Forrige artikel Naturvårdsverket vill behålla kontroll över jaktmål Næste artikel Även handel med avfall kan vara miljöbrott
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.