Demonstration mot varslet på Naturvårdsverket

Rebellmammorna, en del av klimatnätverket Extinction Rebellion, planerar en manifestation till stöd för de anställda på Naturvårdsverket som riskerar att drabbas av neddragningarna.

Vid lunchtid på torsdag arrangerar Rebellmammorna en stödmanifestation utanför Naturvårdsverket. Detta med anledning av att myndigheten har varslat 65 anställda, en följd av den aviserade minskningen av anslagen under nästa år i statsbudgeten.

– Vi vill att regeringen ökar anslagen till Naturvårdsverket mitt i en brinnande klimatkris, inte skär ner, säger Karin Sandén, läkare och trebarnsmamma, i ett pressmeddelande.

Minus 65 miljoner och 65 personer

Naturvårdsverkets pressmeddelande om varslet kom i början av februari.

− Bedömningen är att vi behöver minska våra kostnader med 65 miljoner kronor jämfört med 2024. Det görs dels genom att minska på verksamhet motsvarande 65 årsarbetskrafter, dels genom annan sparsamhet. Uppskattningsvis kommer det beröra 65 personer, men först ser vi över vilka möjligheter som finns till bland annat omplacering, sade då generaldirektör Björn Risinger.

{{toplink}}

Forrige artikel Annie Lööf blir pr-konsult Annie Lööf blir pr-konsult Næste artikel Centern får ny presschef Centern får ny presschef
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.