Europaparlamentariker släpper barnbok

Den 15 april är det boklansering på Kulturhuset i Stockholm, arrangerat av Tankesmedjan Tiden. Europaparlamentarikern Heléne Fritzon (S) släpper barnboken ”Det heter demokrati!” och ska lära barn om EU-politik.

Heléne Fritzon har skrivit boken tillsammans med barnboksförfattaren Jesper Lundqvist. Han står bakom den första svenska boken som använder pronomenet hen. Utöver att vara EU-parlamentariker för Socialdemokraterna är Fritzon utbildad lågstadielärare.

Boken handlar om flugan Vingla och ekorren Soffe som bor i en park vid Europaparlamentet. I förordet skriver Fritzon om hur idén till boken väcktes.

”Idén till en barnbok om EU föddes hos mig när jag blev EU-parlamentariker och mötte vuxna som tyckte att EU är långt borta och verkar krångligt. Tänk om man kan förklara hur EU-politiken fungerar på ett enkelt och spännande sätt?”

Illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har målat bilderna i boken. I samband med boklanseringen den 15 april kommer ett mingel och ett seminarium om barn och ungas syn på EU och demokrati att hållas på Kulturhuset i Stockholm.

Forrige artikel C-pressis går från toppkandidat till Telia C-pressis går från toppkandidat till Telia Næste artikel Ungdomsförbundet vill se Janine Alm Ericson som nytt språkrör Ungdomsförbundet vill se Janine Alm Ericson som nytt språkrör
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.