Fridolin och Ferm blir rektorer för grön tankesmedja

Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin och ex-riksdagsledamoten Maria Ferm blir nya rektorer på Cogitoakademin.

Äkta makarna och MP-veteranerna Gustav Fridolin och Maria Ferm tar över rektorskontoret på Cogitoakademin – den gröna tankesmedjan Cogitos utbildningssatsning.

Fridolin är i dag svensk- och temalärare på Stadsmissionens folkhögskola, medan Ferm är operativ chef på Mediehuset Grön Press. Den nya rektorsduon tar över efter Lorentz Tovatt och Magda Rasmusson.

– Det ska bli så kul att göra grön folkbildning med nyfikna människor som vill utvecklas i sitt sätt att vara med och förändra världen, säger Fridolin och Ferm i en gemensam kommentar.

– Lorentz och Magda har etablerat Cogitoakademin som en självklar del av den svenska idéutvecklingens ekosystem. Vi är hedrade att få utveckla vidare akademin, vill jobba för att bredda målgruppen och satsa lite mer på kunskap om hur man bygger rörelse.

Forrige artikel Tidigare rektor för KTH har avlidit Tidigare rektor för KTH har avlidit Næste artikel Solcellsinitiativ är Årets kooperativ Solcellsinitiativ är Årets kooperativ
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.