Intern kritiker ersätter Daniel Bäckström i riksdagen

Centerpartiets landsbygdspolitiska talesperson och gruppledare i riksdagen Daniel Bäckström går på föräldraledighet. Så länge tar Ulrika Heie över som gruppledare i riksdagen, och en av partiets största kritiker blir ny landsbygdspolitisk talesperson.

Den tidigare partiledarkandidaten Daniel Bäckström är föräldraledig till och med sommaren. Vice gruppledare Ulrika Heie tar därmed ett steg upp och representerar partiet på gruppledarmötena.

Rollen som landsbygdspolitisk talesperson kommer under våren i stället innehas av Helena Lindahl, en av partiets största interna kritiker. Hon och partiledare Muharrem Demirok inleder nu en turné runtom i Sverige med fokus på landsbygdens villkor. 

Mona Smedman från Arvika tar över Bäckströms riksdagsplats. 

Daniel Bäckström är ledig från den 1 januari till och med sista maj.

 

Forrige artikel Pourmokhtari klarar omröstning – får fortsätta som minister Pourmokhtari klarar omröstning – får fortsätta som minister Næste artikel Hon är ny generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten Hon är ny generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.