KD:s nya bondeförbund leds av före detta C-ledamot

KD bildar nya Kristdemokratiska bondeförbundet (KDB). Ordförande är Staffan Danielsson, tidigare riksdagsledamot för Centerpartiet.

I ett pressmeddelande skriver Kristdemokraterna att de har en stor mängd medlemmar med hjärtat i det som partiet kallar ”det svenska hjärtlandet”.

Just landsbygdspolitik och utvecklingen av den blir det nya fristående förbundets huvudfokus. Staffan Danielson blir KDB:s ordförande. Han satt under olika perioder åren 2003–2018 som riksdagsledamot för Centerpartiet.

– Vi ska hålla den landsbygdspolitiska debatten levande både inom partiet och utanför. KD är det borgerliga landsbygdspartiet och vi kommer förse dem med förslag och underlag för att fortsätta utvecklas, säger han i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Ledigt uppdrag: Nationell batterisamordnare åt industrin Ledigt uppdrag: Nationell batterisamordnare åt industrin Næste artikel Hon tar över efter Johan Kuylenstierna
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.