Kristerssons stabschef går till Timbro

Alexandra Ivanov Hökmark lämnar Regeringskansliet för att bli ny biträdande chef på tankesmedjan Timbro. 

Alexandra Ivanov Hökmark har varit stabschef hos statsministern sedan maktskiftet förra hösten och var före dess Kristerssons talskrivare. Nu börjar hon som ny biträdande chef på tankesmedjan Timbro samtidigt som den tidigare statssekreteraren tillträder som ny vd.

– Jag är väldigt glad att Alexandra tackade ja till att jobba hos oss. Hon har en unik erfarenhet och bredd och kommer att tillföra Timbro stora värden, säger PM Nilsson, i ett pressmeddelande.

Alexandra Ivanov Hökmark har tidigare varit ledarskribent på Svenska Dagbladet och förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

Hon ersätter

Alexandra Ivanov Hökmark och PM Nilsson tillträder sina nya tjänster på Timbro i slutet av november.

Men redan vid månadsskiftet oktober tar Sofia Lindbom över som ny stabschef på statsrådsberedningen. Efter valet har hon varit politiskt sakkunnig i statsministerns stab. Innan dess har hon varit chef på M-parlamentarikern Jessica Polfjärds kontor i Bryssel.

{{toplink}}

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ulf Kristersson (@kristerssonulf)

Forrige artikel Östersjöpris till tidigare riksdagsledamot Östersjöpris till tidigare riksdagsledamot Næste artikel Polismyndigheten värvar ny hållbarhetschef
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.