Hela listan: Då sker KU-utfrågningarna

Som Altinget tidigare rapporterat ska sju ministrar frågas ut av riksdagens konstitutionsutskott under våren. Först ut är dock Regeringskansliets förvaltningschef Henrik Holmer.  

Efter en anmälan från S, V och MP kallas statsminister Ulf Kristersson (M) till konstitutionsutskottet för att svara på frågor om Dagens Nyheters avslöjande att opolitiska tjänstemän skulle prioriteras i lönerevisionen om de arbetade med att driva igenom Tidöavtalets punkter. Utfrågningen sker den 26 april.

Men redan nästa vecka ska Regeringskansliets förvaltningschef Henrik Holmer höras om samma ärende. Han är först ut i vårens utfrågningar. 

Då sker utfrågningarna

Torsdag 4 april

Klockan 9.30: Henrik Holmer, förvaltningschef i Regeringskansliet, om hanteringen av löneprocessen för opolitiska tjänstemän inom staten.

Tisdag 9 april

Klockan 12: Utrikesminister Tobias Billström (M) om sitt uttalande om proportionalitet kopplat till konflikten mellan Israel och Hamas.

Torsdag 11 april

Klockan 10: Utbildningsminister Mats Persson (L) om tillsättandet av ledamöter till lärosätenas styrelser och den förkortade mandatperioden.

Klockan 12: Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) om beredningen av förslaget om elstöd till företag.

Måndag 15 april

Klockan 13: Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) som har flest antal KU-anmälningar mot sig. Hon frågas ut om sitt uttalande och agerande i frågan om behovet av ny kärnkraft, utsläppsberäkningar i budgeten och raderandet av inkomna sms.

Klockan 15.30: Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) om trafikkaoset på E22:an i januari.

Torsdag 25 april

Klockan 10: Finansminister Elisabeth Svantesson (M) om ett uttalande om att kommunerna skulle frångå budgetreglerna, samt om handläggningen av och uttalanden om EU:s förordning om en krisintervention för för de höga energipriserna.

Fredag 26 april

Klockan 9: Statsminister Ulf Kristersson (M) om hanteringen av löneprocessen för opolitiska tjänstemän inom staten.

{{toplink}} 

Forrige artikel Toppmötet öppnar upp för EU-pengar till vapen – med risk för klimatinvesteringar Toppmötet öppnar upp för EU-pengar till vapen – med risk för klimatinvesteringar Næste artikel Utredning får möjlighet att skrota dagens havsvindsregler Utredning får möjlighet att skrota dagens havsvindsregler
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.