Romson ska svara om strängt strandskydd

STRANDSKYDD. Strandskyddet har blivit strängare än nödvändigt på många håll, enligt riksdagsledamot Fredrik Christensson (C) som vill ha svar av miljöminister Åsa Romson (MP) vad hon ska göra åt saken.

Miljöminister Åsa Romson ska på fredagen i en debatt i riksdagen ge svar på om hon tänker se över strandskyddslagstiftningen. Det är riksdagsledamot Fredrik Christensson som skrivit en interpellation till Romson eftersom han anser att strandskyddslagen inte utvecklats som det var tänkt.

Strandskyddslagen ska ge möjlighet att anpassa strandskyddet efter områdets karaktär, det vill säga hårdare regler i hårt exploaterade områden och mer tillåtande regler på platser där det finns gott om utrymme.

Men mycket tyder på att så inte har blivit fallet, enligt Christensson, utan att den lokala hänsynen har uteblivit när länsstyrelserna har beslutat om de nya strandskyddslinjerna.

Dagen före, på torsdag, ska Ibrahim Baylan (S) svara på en interpellation från Cecilie Tenfjord-Toftby (M) om kärnkraften och svensk industris konkurrenskraft.

Forrige artikel Utredare vill straffa felaktiga eljobb Næste artikel Skogsstyrelsen skyddar social skog
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.