Sveaskog går Naturskyddsföreningen till mötes

SKOG. Sveaskog har lanserat en kartfunktion på nätet där det går att se det statliga bolagets markinnehav samt bland annat vilka marker som är naturvårdsskogar och projektområden för vindkraft. Kartfunktionen är ett svar på anklagelser tidigare i höstas från Naturskyddsföreningen om att Sveaskog hemlighåller fakta om sitt skogsbruk.

– Det har framkommit önskemål från bland annat miljörörelsen att Sveaskog ska redovisa hur vi arbetar med skydd av skog. Vi vill gå dem till mötes och lanserar nu en funktion som gör att man kan se var våra avsättningar finns och hur de förändrades under år 2013, säger Stefan Bleckert, naturvårdschef Sveaskog.

Forrige artikel Klimatutsläpp från förlossningar på väg ned Næste artikel Regeringen oroar sig för medborgarnas elräkning
Fiskekamp på flera håll i Bryssel

Fiskekamp på flera håll i Bryssel

Hur ska larmrapporter om fiskebestånden hanteras om man samtidigt inte vill slå ut näringen? Frågan om hur hängslen och livremmar i den gemensamma fiskepolitiken ska behandlas orsakar just nu splittring i både politiska familjer och mellan lagstiftare. I parlamentet firar nu flera svenska ledamöter en delseger.