Sweco tillsätter hållbarhetsråd – ska driva på utvecklingen

För att öka Swecos affärer inom den gröna omställningen startar företaget ett hållbarhetsråd – med representanter från alla sektioner.

Det blir hållbarhetsrådets uppgift att dela både erfarenheter och insikter inom hållbar samhällsbyggnad. Utöver det kommer rådet även verka som katalysator och stöd.

– Swecos stora hållbarhetsarbete och där vi dessutom har mest impact är i uppdragen för våra kunder, säger Swecos hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar i ett pressmeddelande.

– Här har det nyinrättade hållbarhetsrådet en viktig funktion att identifiera nya affärsmöjligheter för de gröna omställningarna inom till exempel industri, infrastruktur, fastigheter och transporter, fortsätter han.

I rådet ingår Gyllenhammar och miljöchefen Malin Wallström. Dessutom samlar man hållbarhetscheferna från Swecos samtliga sex divisioner.

Forrige artikel Divisionschef på Svenska kraftnät blir ny energi-gd Næste artikel Miljöhistoriker får pris av Umeå kommun
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.