Statssekreterare lämnar

Martin Andreasson lämnar sin tjänst. I stället blir Katarina Lundahl ny statssekreterare hos arbetslivs- och jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L).

Katarina Lundahl har varit statssekreterare på utbildningsdepartementet sedan årsskiftet med ansvar för gymnasieskolan, utbildning för vuxna och studiemedel.

Nu går hon över till arbetsmarknadsdepartementet i samband med att statssekreterare Martin Andreasson lämnar sin post hos Paulina Brandberg.

– Jag vill rikta ett uppriktigt tack till Martin Andreasson för den kunskap och stabilitet han bidragit med på departementet. Martin har med sin politiska erfarenhet, djupa sakkunskap och gedigna insikter i statsförvaltningen varit en omistlig parhäst för mig i kampen för ett mer jämställt Sverige, och i det viktiga arbetet för ett bättre fungerande arbetsliv, säger Brandberg i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Ny ordförande för Pro patria Næste artikel Tegnell in i universitetsstyrelse Tegnell in i universitetsstyrelse
S-politiker föreslår avskrivna studielån för välfärdsjobb

S-politiker föreslår avskrivna studielån för välfärdsjobb

Nu sällar sig socialdemokraternas arbetsgrupp till de som vill skriva av studielån för personer som tar arbeten i offentlig sektor på landsbygden. ”Det här är ju någonting som har lyfts i många olika utredningar”, säger My Alnebratt, som lett gruppen, till Altinget.