Ex-ledamöter byter parti – igen

OMVÄXLING. De före detta miljöpartistiska riksdagsledamöterna Valter Mutt och Annika Lillemets går till Vänsterpartiet. Även tidigare har toppolitiker bytt parti. I raden finns även tidigare partiledare och ministrar.

Valter Mutt och Annika Lillemets är erfarna politiker. Båda var riksdagsledamöter för Miljöpartiet 2010-2018. Redan mot slutet av riksdagstiden vädrade de båda, tillsammans med Carl Schlyter och Jabar Amin, sitt missnöje mot partiledningen. Det gick så långt att de slutade gå på partigruppsmötena.

I januari 2019 lämnade Mutt, Lillemets och Schlyter partiet i protest mot januariavtalet. Bara en månad senare startade Schlyter Partiet vändpunkt dit han fick med sig Mutt och Lillemets. Det partiet lyfte aldrig. Carl Schlyter är i dag kampanjledare på Greenpeace och inte längre med i partistyrelsen. Och nu lämnar Mutt (som var Vändpunkts andranamn på EU-listan) och Lillemets partiet – för att gå med i Vänsterpartiet.

”Faktum är att endast Vänsterpartiet bjudit motstånd mot sådant som tokprivatiseringar, närmande till Nato och handelsavtal som undergräver demokratin och hotar miljön.” skriver de på Aftonbladet debatt.

Login