Leijonborg (L) lämnar PR-jobbet och rycker in

Lars Leijonborg har tackat ja till partiledningens erbjudande om att leda samverkansarbetet inför ett eventuellt maktskifte efter valet. Han återvänder till det politiska arbetet efter 12 år.

Liberalerna är ett av partierna som ligger illa till i mätningarna. Enligt SBC:s stora partisympatiundersökning som publicerades i juni i år fick Liberalerna endast 2,5 procent av de svarandes röster och skulle därmed hamna under riksdagsspärren om det var val i dag.

Som en del av förberedelserna inför valet 2022 tar nu Liberalerna in den före detta partiledaren och utbildningsministern Lars Leijonborg. I sitt arbete ska han fokusera på regeringssamverkan och förhandlingar med de andra borgerliga partierna.

Uppdraget inkluderar också att “kartlägga andra partiers ståndpunkter och identifiera möjligheter och utmaningar i genomförandet av en kraftfull och framgångsrik regeringspolitik”. En av de viktigaste frågorna är segregationen, ett problem som nuvarande regering inte klarat av att hantera, menar Leijonborg. 

Login