Löfven: Bryt segregationens mekanismer

UTANFÖRSKAP. Ett nytt åtgärdspaket ska minska segregationen och klyftorna i Sverige, enligt regeringens förhoppning. Men insatserna mot kriminaliteten är otillräckliga menar kritiker.

På tisdagen presenterade statsminister Stefan Löfven och samordningsminister Ibrahim Baylan ett åtgärdspaket för att bryta segregationen i en rad utsatt stadsdelar runt om i landet. Målet är att slå ut brottsligheten, bryta långtidsarbetslösheten, lyfta skolorna, stärka servicen från samhället, minska trångboddhet och stärka de demokratiska värderingarna. Det är ingen enkel utmaning, enligt statsminister Löfven.

– Det handlar om att komma åt segregationens mekanismer, men det finns ingen mirakelmedicin, sade Stefan Löfven på en pressträff i Almedalen.

Åtgärdspaketet ska löpa under åren 2017-2025 och ska enligt Stefan Löfven läggas till den generella politik som regeringen bedriver för fler jobb, bättre skola och fler bostäder. Den politiken kommer också de utsatta områdena till del, men utöver detta krävs särskilda insatser, enligt Löfven.

Login