Nio kommunpolitiker från MP lämnar partiet

KORTNYTT. Samtliga miljöpartister i Sundbybergs fullmäktige lämnar partiet och blir politiska vildar. Bakgrunden är att distriktsstyrelsen tagit över lokalavdelningen under hösten. 

I höstas startade Miljöpartiet en utredning mot dåvarande MP-gruppledaren i Sundbyberg, Siyamak Sasanpour. Detta efter uppgifter om att Sasanpour hotat och mobbat anställda på stadshuset. Sasanpour lämnade partiet när utredningen var klar men valde att sitta kvar kommunfullmäktige. Distriktsstyrelsen tog över lokalavdelningen under hösten.

Nu lämnar ytterligare nio miljöpartister från Sundbyberg partiet efter att de inte velat följa distriktsstyrelsens vilja och ta avstånd från Sasanpour.

– Jag står inte ut längre. Hanteringen är under all kritik. Distriktsstyrelsen saknar respekt för lokaldemokratin när de menar att man inte får stå upp för rättssäkerheten och visa solidaritet med en person i en väldigt utsatt position, säger Lars Lindgren (MP), ordförande i Byggnads-och tillståndsnämnden och ledamot i Sundbybergs kommunfullmäktige, till Mitti.

Login