Ny MP-ledamot – Tovatt sitter säkert

FÖRÄNDRINGAR. Regeringsombildningen innebär förändringar också i riksdagen. Lorentz Tovatt (MP) får en ordinarie plats och Nicklas Attefjord (MP) kliver in som tjänstgörande ersättare.

Per Olsson Fridh (MP) är ny biståndsminister. Till sin hjälp i arbetet kommer han att ha Janine Alm Ericson (MP) som statssekreterare. Hon har fram tills nu varit riksdagsledamot och gruppledare. Men när hon nu är ledig från det uppdraget kliver Nicklas Attefjord in i riksdagen.

– Jag känner mig väldigt ödmjuk och stolt över förtroendet, inte minst över att få ersätta en så kunnig och klok politiker som Janine Alm Ericson, säger Attefjord i ett pressmeddelande.

Nicklas Attefjord har haft flera poster för Miljöpartiet tidigare. Bland annat har han varit kommun- och regionsamordnare på riksorganisationens partikansli. Men de roller han lämnar när han nu kliver in i riksdagen är platsen som vice ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen och ordförande i västra hälso- och sjukvårdsnämnden samt platsen i Öckerös kommunfullmäktige.

Login