Nya sakkunniga i statsrådsberedningen och på finansdepartementet

Fem nya namn ansluter sig till statsrådsberedningen och en till finansdepartementet i rollen som politiskt sakkunniga.

De två som kommer att ingå i Ulf Kristerssons statsministerstab är Sofia Lindbom och Jonathan Olsson. Båda har arbetat som politiskt sakkunniga åt Kristersson i partiledarstaben. Lindbom har arbetat med EU-parlamentarikerna Christofer Fjellner och Jessica Polfjärd i Bryssel. Olsson har varit projektledare på Jarl Hjalmarson-stiftelsen.

Nya på samordningskansliet är Johan Höij, Henrik Hall och Joakim Rönnbäck, för Moderaternas, Kristdemokraternas respektive Liberalernas räkning. Höij har bland annat varit kansliråd på finansdepartementet och politiskt sakkunnig i ekonomi- och arbetsmarknadsfrågor för Moderaterna. Hall har varit politiskt sakkunnig för KD sedan 2016, men har ett tidigare förflutet inom M. Han har också varit vice ordförande för Fria moderata studentförbundet. Rönnbäck var en av Liberalernas tjänstemän i Regeringskansliet under januariavtalstiden.

Sigrun Fagerfjäll, tidigare politisk rådgivare i Europaparlamentet, tar nu plats som sakkunnig på det M-ledda finansdepartementet.

Login