Ovanlig partistämma stundar för Centern

I slutet av september har Centern “semidigital” partistämma. Partledningen kommer sitta i Sigtuna – ombuden kommer samlas i hubbar runt om i landet. På menyn står tre större stämmoprogram och hundratals motioner. 

Centerpartiet är först ut under en höst fylld med partistämmor och kongresser. Den 23-26 september ska ombud från hela landet besluta om ny centerpolitik att gå in i valåret med. Men de kommer inte att sitta tillsammans. På grund av pandemin och de rådande restriktionerna kommer Centerpartiets partistämma att vara ”semi-digital”.

Ombuden kommer att samlas i 23 olika hubbar från Helsingborg i söder till Luleå i norr. Partistyrelsen kommer att leda arrangemanget från ett konferenscenter i Sigtuna.

– Vi hade kommundagar i februari helt digitalt. Det blev lyckat men det blir en annan sak när man ska diskutera, debattera och fatta beslut. Har vi de här hubbarna så kommer det i alla fall vara kanske ett 50-tal personer på varje ställe, säger Michael Arthursson, partisekreterare till Altinget.

Login