Raoul Wallenberg Academy ska främja ungas föreningsengagemang

Sveriges största möte för demokrati kommer att anordnas inom ramen för projektet "Non-Silence Generation". Projektet är ett samarbete mellan Raoul Wallenberg Academy och Fryshuset och siktar på att främja ungas föreningsengagemang.  

– Föreningslivet är det bästa demokratiskolan. Projektet kommer att stödja unga i att träna sina demokratiska förmågor, säger Sarah Scheller, generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy, till Altinget.

Raoul Wallenberg Academy ska vid årsskiftet påbörja projektet “Non-Silence Generation”. Projektet syftar till att främja ungas föreningsengagemang. Tanken med projektet är att matcha unga människor med föreningar samt inspirera och underlätta för unga att själva kunna starta och driva olika föreningar. Raoul Wallenberg Academy och Fryshusets stiftelse kommer inte att styra de olika föreningars arrangemang. 

–Vi vill underlätta för unga att engagera och organisera sig, utifrån demokratiska grunder, säger Sarah Scheller, generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy, till Altinget.

Login