Resursbrist sinkar spelutredning

VADSLAGNING. Regeringen arbetar med direktiven till en ny utredning som ska ta fram ett system med spellicenser för utländska aktörer. Målet är att få en uppgörelse med Alliansen om spelmarknaden, enligt civilminister Ardalan Shekarabi (S).

– Det är viktigt att snabba på processen att införa någon typ av licenssystem. Vi avser att föra en dialog över blockgränserna för att skapa en majoritet för ett hållbart system, sade Shekarabi vid en frågestund med Per Bill (M) riksdagen.

Shekarabi beklagade att själva tillsättningen av utredningen dröjer på grund av brist på resurser. Enligt civilministern är det en följd av att riksdagsmajoriteten i december fällde regeringens budget, vilket ledde till att Regeringskansliet får spara 200 miljoner kronor. Shekarabi lovade dock att så fort som resurser finns ska utredningen komma igång. Däremot har arbetet med att formulera direktiven till utredningen inte stannat av och även i den processen ska en dialog föras över blockgränserna, sade Ardalan Shekarabi.

Login