Rosenbad ska få ett lyft

KORTNYTT. Det har gått över 30 år sedan statsministerns arbetsplats renoverades. Men nu är det dags, anser regeringen, som har sagt till Fastighetsverket att dra igång.

Bakgrunden är att Statens fastighetsverk sedan ett flertal år genomför renoveringar av fastigheter i södra Klara och har gjort bedömningen att kvarteret Rosenbad är nästa fastighet som behöver renoveras. Regeringen skriver att någon övergripande renovering inte har gjorts sedan början av 1980-talet. Regeringen menar att Regeringskansliets primära fokus är att renoveringen ska bidra till säkerställandet av funktionella, representativa, säkra och energieffektiva lokaler i Rosenbad.

Bara projektering och inledande arbeten beräknas kosta 300 miljoner kronor. Men Regeringskansliet står bara för en liten del av notan då man hyr fastigheterna.

Statens fastighetsverk äger och förvaltar flera av de lokaler som Regeringskansliet hyr. Regeringskansliet kommer som hyresgäst bara att stå för kostnaderna för vissa verksamhetsanpassningar av lokalerna i Rosenbad.

Login