S-topp leder nytt kansli för ett hållbart arbetsliv

Vi förväntas arbeta längre upp i åldrarna i dag än tidigare, men i yrkesgrupper med krävande arbeten kan det vara svårt att förlänga arbetslivet. Lars Stjernkvist (S) får i uppdrag att leda ett nytt kansli för ett hållbart arbetsliv.

Socialdemokraten Lars Stjernkvist, som förra året var särskild utredare för omorganiseringen av gymnasiet och komvux, får leda det nya kansliet för hållbart arbetsliv.

Det nya kansliet kommer att inrättas på socialdepartementet. Arbetet blir att identifiera behov och ge förslag på åtgärder så att åtgärder och politik för ett hållbart arbetsliv blir en helhet. En styrgrupp bestående av statssekreterare från socialdepartementet, arbetsmarknadsdepartementet, utbildningsdepartementet, näringsdepartementet och finansdepartementet inrättas för löpande avstämning av inriktningen för kansliets verksamhet.

Lars Stjernkvist var riksdagsledamot åren 1991–1998. Mellan 1999 och 2004 var han partisekreterare för Socialdemokraterna. Förra året avgick han som kommunstyrelsens ordförande i Norrköping efter tio år på posten.

Login