Så är opinionsläget inför Almedalen

KORTNYTT. Med Almedalsveckan runt hörnet och drygt två månader kvar till valet bromsas fallet i S i Kantar Sifos senaste väljarbarometer. 

Socialdemokraternas tidigare fall i opinionen bromsas upp och i dagsläget ligger partiet på 26,1 procent. Partiet visar sig starkast för kvinnor över 65 år där de når över 40 procent. Vänsterpartiet går uppåt i opinionen. Partiet har i dag 9,8 procent och får främst sina nya röster från Socialdemokraterna. Noterbart är att förändringen för S och V har skett inom felmarginalen. Miljöpartiet ligger fortsatt kvar på 4,0, även det inom felmarginalen.   

För högerblocket gör Moderaterna ett signifikant tapp och har i dag 20,6 procent. De tappar 3,0 procentenheter från föregående månad och är därmed utanför felmarginalen på 2,4 procentenheter. M förlorar väljare till Sverigedemokraterna och de övriga borgerliga partierna. Kristdemokraterna gör även de en signifikant nedgång. De tappar 1,2 procentenheter (felmarginal 0,9) och har i dag ett väljarstöd om 2,4 procent. 

Centerpartiet gör istället en signifikant ökning och har i dag ett stöd på 10,8 procent. För Liberalerna är utvecklingen inom felmarginalen, partiet har i dag ett väljarstöd på 4,9 procent. 

Login