Stridsman slutar på Skogsstyrelsen

FÖRVALTNING. Skogsstyrelsens generaldirektör Monika Stridsman slutar efter sex år på posten. Näringsdepartementet söker nu hennes ersättare.

Nyligen slutade Maria Ågren som generaldirektör för Naturvårdsverket. Sedan dess har Monika Stridsman varit den generaldirektör bland miljömyndigheterna som suttit längst på sin stol. Men i juni går hennes sexåriga förordnande från regeringen ut och då kommer Stridsman att sluta. Nu har regeringen inlett jakten på hennes efterträdare.

Skogsstyrelsen lyder under näringsdepartementet som letar efter en person som bland annat har "dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper", som har "god kännedom om de utvecklingsfrågor svensk skogsförvaltning står inför" och som har "lätt för att bygga upp och underhålla kontakter med andra myndigheter, näringsliv och frivilligorganisationer".

Senast den 17 juni ska hugade personer ha kommit in med sin ansökan till departementet. Stridsman kommer vid behov att sitta kvar fram till årsskiftet, beroende på hur snabbt rekryteringen går.

Login