Tidigare C-topp blir landshövding

Anders Flanking, bland annat tidigare centerpartistisk riksdagsledamot blir ny landshövding på Gotland.

- Jag är hedrad och ödmjuk att ha fått regeringens förtroende att leda länsstyrelsens arbete på Gotland. Jag ser en stor potential i ett län som Gotland, som har en stark attraktionskraft. Som ny landshövding och chef för länsstyrelsen kommer jag nu börja med att sätta mig in i min nya roll och jag ser fram emot att ta mig an arbetet att utveckla länet tillsammans med personalen, näringslivet, organisationer och regionen. Min erfarenhet från arbetet som länsråd är att det är fantastiskt att få arbeta på en länsstyrelse med bredden av uppgifter och samtidigt en regional närvaro, säger Flanking i ett pressmeddelande. 

Förutom riksdagsledamot har Flanking varit kommunalråd, partisekreterare och statssekreterare. Han har också suttit i Centerpartiets partistyrelse. Sedan 2016 har han varit länsråd vid Länsstyrelsen i Kronobergs län. 

- Anders Flanking är en kunnig och kompetent person som har erfarenhet av både svensk statsförvaltning och av att vara politiskt förtroendevald, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Login