Tre direktörer till styrelsen för Statens servicecenter

Regeringen har beslutat om tre nya ledamöter i styrelsen för Statens servicecenter. Nytillskotten är de statliga höjdarna Charlotta Gustafsson, Eva Hagwall och Johan von Knorring.

– Statens servicecenter har en central uppgift i att bidra till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Detta görs både genom myndighetsservice till andra statliga myndigheter och genom de 120 servicekontor runt om i landet som dagligen bistår medborgarna i kontakter med bland andra Försäkringskassan, Skatteverket och Arbetsförmedlingen. Statens servicecenters styrelse har en viktig roll i att driva detta arbete framåt, säger civilminister Ida Karkiainen (S), i ett pressmeddelande.

Charlotta Gustafsson, i dag överdirektör på Försvarets radioanstalt har tidigare varit ekonomidirektör vid Kriminalvården. Eva Hagwall som är överdirektör på Försvarets materielverk har en bakgrund på bland annat finansdepartementet där hon arbetat som enhetschef för budgetavdelningen. Johan von Knorring är tidigare försvarsdirektör vid länsstyrelsen och är i dag regiondirektör i region Uppsala.

Christina Lindenius, vd för Svensk försäkring omförordnas som ordförande.

Login