Var statssekreterare hos Andersson – nu studerar han till lärare

Han var statssekreterare hos statsministern, men efter 15 år i politikens toppskikt har Stefan Engström hittat sitt nästa kall. Och det är med samma drivkraft som han nu tar sig an läraruppdraget. ”Jag vill förändra samhället”, säger han till Altinget.

Det var i början av 2000-talet som nyss tillträdda integrationsministern Mona Sahlin lockade över Stefan Engström, då opolitisk tjänsteman på UD, till rollen som politiskt sakkunnig på justitiedepartementet.

Under karriärens gång har han varit stabschef hos dåvarande finansminister Magdalena Andersson, statssekreterare hos minister för forskning och högre utbildning Matilda Ernkrans – och sedan hos Andersson igen som statssekreterare under hennes tio månader som statsminister.

– Det var fantastiskt roligt men också en väldigt omtumlande tid för Sverige och för världen. Vi hade en pandemi att hantera och sedan kom kriget i Ukraina, så det är klart att arbetet färgades av den situation som världen befann sig i, säger Stefan Engström till Altinget.

Login