Hamilton besviken över besked om distansundervisning

UTREDNING. Regeringens slutbetänkande om undervisning på distans går inte hela vägen enligt Ulla Hamilton, vd för Friskolornas riksförbund.

Tidigare i veckan skrev SKL tillsammans med Friskolornas Riksförbund en debattartikel om hur de anser att skollagen bör ändras för att öppna för distansundervisning. De uttryckte oro över att utredningen som skulle komma inte skulle gå tillräckligt långt för att ge elever och huvudmän de möjligheter som krävs i samband med den lärarbrist som väntas.  

Nu har regeringen kommit med sitt slutbetänkande om entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning. Ulla Hamilton, vd för Friskolornas riksförbund, anser att farhågorna besannats och att förslaget är alldeles för begränsat.

– Vi tycker att hon (Eva Durhan) tassar fram alldeles för försiktigt. Det finns potential att utveckla de tekniska möjligheterna inte minst mot att alternativet kan vara att man inte har en ämneslärare på plats alls. Då borde det vara bättre att anställa någon på distans eller entreprenad, säger Hamilton till Altinget.

Login