Här är regeringens sista förslag till riksdagen

DEMOKRATI. Skolkommissionens förslag blir ett av de sista skolbesluten som riksdagen hinner med före valet, enligt regeringens planering.

För att riksdagen ska hinna behandla lagförslag från regeringen före sommaruppehållet och därmed för i år även innan svenska folket går till val, måste det i normalfallet ha kommit till riksdagen runt slutet av mars eller början av april. De lagförslag som regeringen inte hinner att förbereda före dess kommer alltså att beslutas av en ny riksdag.

En gymnasieutbildning för alla. Propositionen kommer från Gymnasieutredningens. Talmannen kommer att svinga sin klubba varm då utredningens över 100 förslag kan gå vidare till riskdagen. Regeringen räknar med att den kan lämnas till riksdagen den 20 mars. Många av förslagen har politiskt stöd. Men remissinstanser har varnat för att de många förslagen kan leda till ökad detaljreglering, I Gymnasieutredningen fanns även förslaget om ett ändrat betygssystem. Att överge dagens kursbetyg för att istället återinföra ämnesbetyg.

Läs också: Inför ämnesbetyg i gymnasiet

Login