Ex-riksdagsledamot ställer upp i provval för Liberalerna

Tidigare riksdagsledamoten Roger Haddad ställer upp i kampen om en plats för Liberalerna i Europaparlamentet.

Roger Haddad, som mellan 2010 och 2022 var ledamot för L i riksdagen, har tackat ja till att delta i partiets provval inför nästa års EU-val. Det skriver han själv på X, tidigare Twitter.

Under tiden i riksdagen var han talesperson för både utbildnings- och arbetsmarknadspolitiska frågor. Förra hösten lämnade Haddad den nationella politiken för att bli L:s gruppledare och oppositionsråd i Västerås kommunfullmäktige.

”Om jag blir kandidat i nästa steg kommer jag fokusera på trygghet och säkerhet, en av vår främsta utmaningar som vi endast kan påverka gränsöverskridande”, skriver Roger Haddad på X.

Väljs i november

Altinget har tidigare skrivit om partiernas olika processer inför EU-valet.

För Liberalernas del kommer valsedeln att spikas i samband med partiets landsmöte i Linköping den 17–19 november.

{{toplink}}

Forrige artikel Han lämnar utbildningsministern för Johan Pehrson Han lämnar utbildningsministern för Johan Pehrson Næste artikel Hon tar tillfälligt över vd-posten på Coompanion Skåne
Forskare: Rikta om nya studiestödet

Forskare: Rikta om nya studiestödet

Det är främst personer med en bra ställning på arbetsmarknaden som beviljas omställningsstudiestödet, visar en ny studie. ”Rikta stödet till de som behöver det mest”, säger David Seim, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet.