Välkommen till Altinget Arbetsmarknad

I dag startar Altinget en portal om arbetsmarknadspolitik. Ambitionen är att leverera nyheter, fördjupningar, analyser och bakgrunder om arbetsmarknadspolitiken både i Sverige och inom EU.

Arbetsmarknadspolitiken är i fokus. Regeringens mål är att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU till år 2020. Ett mycket ambitiöst mål som leder till att sysselsättningen ökar rejält, anser regeringen. Det öppnar för låtsasjobb och statistiktrixande, snarare än att det blir fler riktiga jobb, kontrar oppositionen.

Det händer mycket på arbetsmarknadspolitikens område. Vår ambition är att ge en heltäckande bild. Löpande kommer vi att skriva om förslag och beslut från regering, riksdag och EU som påverkar arbetsmarknaden. På portalen finns raka nyhetsartiklar, längre intervjuer, fördjupningar och analyser. Därtill finns också personnyheter, kalendarium och nyheter från aktörerna på arbetsmarknaden.

Som prenumerant får du två nyhetsbrev i veckan. På onsdagar och fredagar. Därtill kommer ”Veckans överblick” på måndagar. Det nyhetsbrevet visar vad som händer under veckan på politikområdet.

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Altinget i Sverige är Mattias Croneborg. Övriga medarbetare är Johanna Alskog, Kristina Gauthier Reberg, Per-Anders Sjögren, Rikke Albrechtsen (EU-korrespondent), Malcolm Winbo och Ola Hjalmarsson.

Reportrarna har lång erfarenhet av att bevaka och skriva om svensk politik. Flera av medarbetarna jobbade tidigare på tidningen Riksdag & Departement.

På Altinget.se finns sedan tidigare Rikspolitiken, som rapporterar brett om svensk politik och EU-politik med fokus på sakpolitiken, alltså förslag och beslut från regering, riksdag och EU:s institutioner. Dessutom finns fyra portaler med nischad bevakning: Miljö & Energi, Utbildning, Vård & Hälsa och nu också Arbetsmarknad.

Förlaga till altinget.se finns i Danmark – altinget.dk. VD för Altinget är Rasmus Nielsen.

Prova Altinget Arbetsmarknad gratis i två veckor

Här är portalen Arbetsmarknad

Här kan du läsa mer om Altinget i Sverige

Här kan du läsa mer om Altinget i Danmark

 

Mattias Croneborg

Chefredaktör och ansvarig utgivare Altinget

Forrige artikel Regeringen vill ändra villkoren för utstationerade Regeringen vill ändra villkoren för utstationerade Næste artikel Regeringen vill vara föräldraledig
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.