Bostadsministern: ”Jag förstår och delar oron”

Andreas Carlson var på plats och mötte de drygt hundratal byggnadsarbetare som samlats på Sergels torg för att demonstrera mot regeringens, enligt dem, passiva agerande i byggkrisen. 

18 155 byggnadsarbetare hade skrivit på den namninsamling som lämnades över till infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) under en demonstration på Sergels torg i Stockholm under onsdagen. 

– Byggnadsarbetarna har fått nog. Det är dags för regeringen att lyssna, bostadsministern måste fatta allvaret, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm till TT.

Ministern som bjudits in av Byggnads säger att han delar oron men att det inte finns en snabb lösning på de stora utmaningar som branschen nu står inför. 

– Vi är i en tuff ekonomisk situation som påverkar bostadsbyggandet. Regeringen arbetar med är att bekämpa inflationen, för den är orsaken till nedgången vi ser. Vi jobbar också strukturellt, steg för steg, för att ta tag i de strukturreformer som hade behövt vara på plats för länge sedan, säger han. 

 {{toplink}}

Forrige artikel S vill ge SBAB större muskler för att konkurrera om bolånen S vill ge SBAB större muskler för att konkurrera om bolånen Næste artikel Högervåg väntas i valet – så kan nya samarbeten påverka politiken Högervåg väntas i valet – så kan nya samarbeten påverka politiken
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.