De tar över efter Teodorescu

SVT fick snabbt hitta en ny programledare när Alice Teodorescu aviserades som KD:s nya toppnamn i EU-valet. Nu står det klart att PM Nilsson, Tove Lifvendahl och Henrik Jönsson ersätter i ett program vardera. 

Det var i fredags som Kristdemokraterna meddelade att toppnamnet och den sittande EU-parlamentarikern Sara Skyttedal petas efter att ha sökt kontakt med ett annat parti. I stället presenterades debattören Alice Teodorescu Måwe, som under vintern frontat SVT-programmet Teodorescu & Suhonen.

SVT har snabbt behövt hitta en ersättare till de kvarvarande programmen och kunde efter helgen presentera tre nya namn:

Timbro-chefen och tidigare statssekreteraren PM Nilsson, SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl och debattören Henrik Jönsson.

– Vi landade i att det vore roligt att pröva tre olika programledare till de tre återstående programmen, säger Michael Kucera, programchef på SVT, till SVT Nyheter.

Programmet sänds på onsdagar. {{toplink}}

Forrige artikel Hon inleder Villaägarnas förändringsarbete Hon inleder Villaägarnas förändringsarbete Næste artikel Klubbat: Sjöstedt toppar V:s EU-vallista Klubbat: Sjöstedt toppar V:s EU-vallista
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.