Regeringen söker fortsatt gd till Sjöfartsverket – infrastrukturdirektör kliver in

Chefen för myndighetens infrastrukturavdelning och ställföreträdande generaldirektören sedan två år tillbaka, Joel Smith, kliver på som tillförordnad generaldirektör i avvaktan på att Katarina Noréns ersättare ska utses.

Efter att Katarina Norén meddelat att hon lämnar myndigheten i samband med att förordnandet går ut efter sex år i sommar har regeringen sökt en ersättare sedan i februari. Men än så länge är man inte klara.

I avvaktar kliver ställföreträdaren Joel Smith upp i rollen som tillförordnad generaldirektör från den 1 juli.

Smith är sjökapten och innan han började i sin nuvarande position arbetade han internationellt som chef under många år, bland annat inom shipping och hamnverksamhet i Förenade Arabemiraten, England och Kanada. Tidigare seglade han som sjöbefäl i handelsflottan, skriver Sjöfartsverket i ett pressmeddelande.

– Jag är hedrad över förtroendet att få leda Sjöfartsverket i väntan på att en ordinarie generaldirektör ska bli utsedd, säger Joel Smith.

Uppdraget kommer med ett särskilt lönetillägg på 5 000 kronor i månaden, ersättning för bostad i Norrköping och reseersättning för högst fyra resor i månaden till Kungsbacka.

Forrige artikel Hon ska leda utredningen om kortare tillståndprocesser Hon ska leda utredningen om kortare tillståndprocesser Næste artikel Kristina Alvendal ska utveckla snabbmatslokaler
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.