Europaparlamentariker släpper barnbok

Den 15 april är det boklansering på Kulturhuset i Stockholm, arrangerat av Tankesmedjan Tiden. Europaparlamentarikern Heléne Fritzon (S) släpper barnboken ”Det heter demokrati!” och ska lära barn om EU-politik.

Heléne Fritzon har skrivit boken tillsammans med barnboksförfattaren Jesper Lundqvist. Han står bakom den första svenska boken som använder pronomenet hen. Utöver att vara EU-parlamentariker för Socialdemokraterna är Fritzon utbildad lågstadielärare.

Boken handlar om flugan Vingla och ekorren Soffe som bor i en park vid Europaparlamentet. I förordet skriver Fritzon om hur idén till boken väcktes.

”Idén till en barnbok om EU föddes hos mig när jag blev EU-parlamentariker och mötte vuxna som tyckte att EU är långt borta och verkar krångligt. Tänk om man kan förklara hur EU-politiken fungerar på ett enkelt och spännande sätt?”

Illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har målat bilderna i boken. I samband med boklanseringen den 15 april kommer ett mingel och ett seminarium om barn och ungas syn på EU och demokrati att hållas på Kulturhuset i Stockholm.

Forrige artikel C-pressis går från toppkandidat till Telia C-pressis går från toppkandidat till Telia Næste artikel Regeringen vill att Rutte blir ny Natochef Regeringen vill att Rutte blir ny Natochef
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.