Lindes pressekreterare får kommunikationsjobb i EU

Hon har bland annat varit pressekreterare åt Stefan Löfven (S) och Ann Linde (S). Nu lämnar Adriana Haxhimustafa inrikespolitiken för att bistå EU-kommissionär Ylva Johansson i kommunikationsfrågor.

Efter regeringsskiftet är det dags för nya uppdrag för Adriana Haxhimustafa som under många år arbetade som pressekreterare på Regeringskansliet, bland annat åt statsminister Stefan Löfven (S).

I januari tillträder hon sin nya tjänst i Bryssel där hon ska arbeta med kommunikation hos Ylva Johansson (S), kommissionär med ansvar för migration och säkerhet. 

Haxhimustafa kommer senast från utrikesdepartementet där hon var pressekreterare åt Ann Linde (S), en av många som kommenterat rekryteringen.

Forrige artikel Lista: De är nya statssekreterare på Regeringskansliet Lista: De är nya statssekreterare på Regeringskansliet Næste artikel Ex-statssekreterare får internationellt S-uppdrag Ex-statssekreterare får internationellt S-uppdrag
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.