Nu slopas covidbevisen

Från och med 1 juli slutar E-hälsomyndigheten att utfärda covidbevis. Det skriver myndigheten på sin hemsida.

Möjligheten att ladda ner covidbevis öppnade 1 juli 2021 och under två års tid har 18 miljoner vaccinationsbevis, testbevis och tillfrisknandebevis utfärdats i Sverige. Grunden för utfärdandet är en EU-förordning som upphör att gälla i månadsskiftet juni/juli och därmed saknas det lagstöd för att utfärda nya bevis efter den 30 juni.

I maj meddelande Världshälsoorganisationen att Covid-19 inte längre anses vara ett globalt hälsohot och att pandemin är över. Därmed förlängs inte heller EU-förordningen. De bevis som utfärdas till och med 30 juni gäller fram tills dess att giltighetstiden går ut.

Den som ska resa till länder utanför EU/ESS som fortfarande har inreseregler kopplade till covid-19 uppmanas kontakta den vårdgivare som genomförde vaccinationen för att få ett intyg.

Forrige artikel C och KD byter ut sina ledamöter i Miljömålsberedningen Næste artikel Wallström får ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina Wallström får ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.