Nytt bevakningsverktyg: EU-parlamentarikerna på sociala medier

LANSERING. Bevakningsverktyget SoMeEU samlar EU-nyheter från svenska medier och europaparlamentarikernas uppdateringar på sociala medier.

Den 23 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Omdebatterade frågor som klimat, integration och Brexit diskuteras aktivt i parlamentarikernas flöden. Som en del av ett EU-finansierat projekt har Altinget tillsammans med utvecklaren Søren Pedersen tagit fram bevakningsverktyget SoMeEU. SoMeEU ger en överblick över alla svenska parlamentarikers aktivitet på Facebook och Twitter samt hur de omnämns i svenska medier – allt på samma ställe.

Klicka här för att komma till SoMeEU

Mer om EU?

Lyssna på Brysselbubblan - ett poddsamarbete mellan Altinget och EU-korrarna Sigrid Melchior och Teresa Küchler.

Forrige artikel Trevande steg mot sammankopplad EU-elmarknad Trevande steg mot sammankopplad EU-elmarknad Næste artikel Sveriges chefsförhandlare: Sveriges chefsförhandlare: "Vi har en tydlig inriktning"
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.