USA verkställer hotet om ståltullar mot EU

KORTNYTT. Farhågan är nu bekräftad – EU, Kanada och Mexiko kommer inte att bli undantagna de amerikanska  stål- och aluminiumtullarna. 

I mars tidigare i år beslutade Donald Trump att införa ståltullar på 25 procent och aluminiumtullar på 10 procent. EU, Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Mexiko och Sydkorea omfattades till en början inte av tullarna. 

Läs också: Besviket EU efter Trumps beslut om ståltullar

Läs också: Beslut om ståltullar skjuts upp

I maj inkluderades ytterligare några länder i beslutet om ståltullarna. EU, Kanada och Mexiko fick då tillfälligt undantag ytterligare en månad. Men nu har beskedet kommit, undantaget kommer inte att förlängas och stål- och aluminiumtullarna börjar gälla när det tillfälliga undantaget löper ut den 1 juni. 

Forrige artikel Fler tåg till Europa – om MP får bestämma Næste artikel EU-parlamentariker kritiska till inre gränskontroller
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.