Tesla stämmer Transportstyrelsen och Postnord

Biltillverkaren Tesla stämmer Transportstyrelsen och Postnord, då de inte får tillgång till sina nya registreringsskyltar till följd av strejken.

IF Metalls strejk mot Tesla får konsekvenser för företaget som nu står utan registreringsskyltar till sina nya bilar. Det till följd av sympatiåtgärder på Postnord som levererar skyltarna. 

”Detta beslag av registreringsskyltar utgör en diskriminerande attack utan något som helst stöd i lag riktad mot Tesla”, skriver företaget enligt Dagens Industri.

Tesla stämmer både Postnord för att inte dela ut posten och Transportstyrelsen, som hänvisar till att endast får använda Postnord som leverantör enligt ramavtalet. 

”Vårt uppdrag är att tillhandahålla registreringsskyltar genom upphandlade leverantörer. Det har vi fullföljt genom att skyltarna tas till Postnord”, säger Anna Berggrund, avdelningsdirektör på Transportstyrelsen, till DI.

Stämningsansökan har lämnats in till Norrköpings tingsrätt. Tesla kräver i sin ansökan att företaget ska få hämta registreringsskyltarna direkt hos tillverkaren under rättsprocessen, något tingsrätten på tisdagskvällen gick med på. {{toplink}}

Forrige artikel Tydligare krav på fastighetsägare ska snabba upp byggprocessen Tydligare krav på fastighetsägare ska snabba upp byggprocessen Næste artikel Koordinater kan ersätta gränsstolpar: ”En gåta att det tagit så lång tid” Koordinater kan ersätta gränsstolpar: ”En gåta att det tagit så lång tid”